marți, 8 martie 2011

Probe - Calea Lumii - TROFEUL CELOR ŞASE CĂI - Ediţia a II-a

Dragi temerari,

Ne apropiem vertiginos de linia de final. Penultima cale că este deschisă și vă așteaptă trei noi provocări. Pe locuri, fiți gata... START!

1. A venit primăvara. Deși încă mai este zăpadă în majoritatea zonelor din țară, se simte în aer încălzirea. Realizați în comunitatea voastră un colț verde într-o zonă de care să se bucure cât mai multă lume: școală, parc, biserică, bibliotecă, sediul cercetașilor. Nu trebuie să cheltuiți foarte mulți bani pe materiale: încercați să folosiți materiale reciclabile, vorbiți cu primăria să vă dea flori/copăcei, fiind domeniu public ceea ce faceți voi. Nu trebuie sa construiți un nou parc, doar un loc, chiar și un metru pătrat, care să aducă bucuria primăverii. Se va puncta planul de întocmire a spațiului verde cu 15p iar pozele/filmulețele de la realizare cu 20p. Se acordă bonus pentru originalitate! J

2. Cu siguranță știți cine sunt părinții și bunicii voștri. Dar știți cine sunt părinții și bunicii bunicilor voștri? Realizați arborele genealogic al familiei voastre, cât de departe puteți ajunge și prezentați-l patrulei. Cine a reușit să ajungă cel mai departe? Aveți legături în comun? Care sunt asemănările și deosebirile între familiile voastre? Primiți 30p daca fiecare membru al patrulei a realizat arborele genealogic și se scad câte 5p pentru fiecare membru al patrulei care nu îl realizează. De asemenea, primiți 10p pentru documentul word cu asemănările și deosebirile.

3. Dacii și romanii sunt strămoșii noștri. Alegeți un moment din istoria lor și reprezentați-l împreună cu patrula. Poate fi ceva de artă, de cultură, de război, de organizare a comunității în acea perioadă. Puteți să faceți de la paradă de modă, la scenetă, machete, joculețe, atât timp cât reflectă unul din cele două popoare. Primiți 10p pentru documentul în care relatați ce vreți să reprezentați și 20p pentru reprezentarea propriu-zisă. Originalitatea va beneficia de un bonus!

Dovezile trebuie trimise la temerari@scout.ro în intervalul 31 martie-4 aprilie, cu mențiunea „Calea Lumii [patrula/centrul local]. Nu uitați să citiți regulamentul pentru a evita depunctările din cauza eventualelor neatenții!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu