sâmbătă, 26 februarie 2011

Jurnal - Calea Inimii - TROFEUL CELOR ŞASE CĂI - Ediţia a II-a











































































































Jurnal - Calea Inimii


22 februarie 2011

Ziua Mondială A Cercetăşiei – proba 3


Pentru noi cercetaşii, această zi are desigur o semnificaţie specială.

Aşadar, ne-am mobilizat pentru a organiza o sărbătoare. Am vorbit cu domnul director ca să ne putem întâlni la Şcoala „Diaconu Coresi” din Fieni, în cabinetul de informatică.

Domnul director a fost de acord aşa că ne-am pregătit şi am realizat un panou cu Ziua Mondială A Cercetăşiei.

Încă din 22 Ianuarie când patrula Petale Albe a depus promisiunea, alte alte două patrule s-au format, urmând ca ele să intre oficial în rândul cercetaşilor cu ocazia unei zile festive. Şi iată că această zi a sosit şi cele 2 noi patrule au fost prezente alături de noi pentru a sărbători împreună la şcoala „Diaconu Coresi”, Ziua Mondială A Cercetăşiei şi pentru a depune promisiunea de Cercetaş cu această ocazie festivă.

O patrulă numită „Petale Galbene” s-a format din copii de la sora mea Andra din clasă, coordonată de Cristina Beneş şi patrula „Petale Roşii” coordonată de doamna Lăcrămioara Bujor, profesoară la noi la şcoală, alcătuită din copii de la şcoala „Ion Ciorănescu” Moroieni.

Am urmărit imagini pe videoproiector din activitatea noastră de cercetaşi, am vorbit despre însemnătatea acestei zile şi despre Baden Powell, apoi cele două patrule au depus promisiunea de cercetaş. A fost o întâmplare plăcută şi emoţionantă pentru toată lumea.

Gata oricând!


Pentru mine, a fi cercetaş înseamnă a fi un om bun, curat la suflet, care să-şi ajute aproapele în orice moment, aşa cum spune Legea Cercetaşului.

A fi cercetaş este o onoare şi o mândrie şi am înţeles asta din ce în ce mai bine pe măsură ce timpul a trecut.

Eu mai înţeleg prin cercetăşie şi nişte responsabilităţi în plus şi că a fi şef de patrulă nu este neapărat uşor ci din potrivă ai mai mult de lucru.

Cu toate acestea mă bucur de fiecare dată când sunt împreună cu colegii de patrulă şi în acelaşi timp de clasă.

Când plecăm undeva, într-o excursie suntem întotdeauna împreună şi chiar dacă nu suntem mereu cei mai cuminţi noi suntem cei mai uniţi.

Eu vreau să fiu cercetaş şi să ajung lider în Centrul Local „Naparis” Pucioasa pentru a coordona la rândul meu patrule de cercetaşi lupişori sau temerari.

Mihnea


Pentru mine cercetăşia înseamnă: descoperiri, succes, trofee, distracţie, competiţie şi întâlnire cu prietenii.

Pentru a fi cercetaş nu este foarte greu şi nici foarte solicitant. Dar sigur nu te plictiseşti. Trebuie să ai multă voinţă şi uneori curaj şi să îţi dai seama că în patrulă poţi fi puternic şi poţi realiza multe lucruri frumoase.

Hai să ... fim cercetaşi!

Cristi Dincă

Patrula Coresi


Să fiu cercetaş pentru mine înseamnă să fiu mai bun să învăţ să mă descurc în anumite situaţii, să ajut alţi oameni sau alţi cercetaşi.

Ca cercetaşi participăm şi la multe concursuri cum este Trofeul celor şase căi. Aici învăţăm să ajutăm oameni. Ca cercetaşi ar trebui şi să reciclăm. Am fost şi la multe activităţi de străngere a gunoaielor cum a fost „Let’s do it Romania”.

Mergem şi în multe tabere ca cercetaşi. Când ne înscriem depunem şi un jurământ al cercetaşilor şi primim cravata de cercetaş. Pentru mine cercetăşia înseamnă un fel de muncă combinată cu distracţie.

Gabi Hădăreanu Patrula „Coresi”


Cercetăşia presupune în primul rând depunerea unui jurământ, având în vedere legea cercetaşului. Trebuie să participăm la întâlnirile cercetaşilor, să parcurgem trasee şi să trecem probe.

Pentru a fi cercetaş ai nevoie de o patrulă cu care poţi participa la concursuri locale între patrule sau chiar naţionale precum „Trofeul celor şase căi”.

A fi cercetaş nu înseamnă doar drumeţii, ci presupune muncă de echipă, colaborare şi răbdare.

Trebuie respectată legea cercetaşului pentru a nu fi exclus.

Mihai Hădăreanu

Patrula „Coresi”


Pentru mine să fiu cercetaş înseamnă să respect regulile cercetăşiei şi să mă întâlnesc cu prietenii din patrulă. Noi nu suntem diferiţi de ceilalţi copii, dar prin faptul că suntem cercetaşi vrem să devenim cât mai buni şi să răspundem mereu la provocările pe care le primim atât de la şcoală cât şi în viaţă.

Eu cred că a fi cercetaş înseamnă o mare responsabilitate pentru că atunci când purtăm eşarfa suntem recunoscuţi oriunde în toată lumea. La început când am devenit cercetaşi şi eram doar lupişori am luat totul ca pe o joacă, dar pe măsură ce am crescut ne-am mobilizat din ce în ce mai bine şi ne-am dat seama că noi trebuie să fim un exemplu pentru ceilalţi.

Şi ca rezultat, în luna ianuarie s-a înfiinţat patrula „Petale Albe” din clasă de la Mihnea, iar astăzi cu ocazia sărbătorii organizate „De Ziua Mondială A Cercetăşiei” alte două patrule au depus promisiunea: „Petale Galbene” (cu copii de la mine din clasă, patrulă coordonată de către Cristina) şi Patrula „Petale Roşii” (cu copii de la Şcoala „Ion Ciorănescu” Moroieni, coordonată de doamna noastră profesoară de Ed. Tehnologică, Lăcrămioara Bujor care predă şi la şcoala din Moroieni.

Acum, noi ca cercetaşi mai vechi avem datoria să-i sprijinim şi să-i ajutăm pe tinerii cercetaşi din patrulele nou formate.

Îmi place să fiu cercetaş!

Andra Prundaru

Patrula „Coresi”


Ce înseamnă pentru mine cercetăşia?

Cercetăşia înseamnă înseamnă pentru mine distracţie şi un lucru foarte frumos. Dealungul timpului am învăţat foarte multe lucruri frumoase şi de folos.

Îmi place foarte mult deoarece învăţăm lucruri noi şi ne distrăm de minune. Avem o groază de activităţi distractive legate de natură, viaţă, familie, prieteni.

În prezent eu, împreună cu câţiva colegi din clasă suntem înscrişi la un concurs legat de cercetăşie, concurs la care anul trecut am obţinut locul I pe ţară.

Concursul s-a desfăşurat pe durata întregului an aşa că pot spune că a fost un an superb.

Iubesc să fiu cercetaş şi nu aş renunţa niciodată la asta!

Justina Istrătescu

„Patrula Coresi”


Pentru mine cercetăşia este un prilej de a cunoaşte lucruri noi şi în acelaşi timp mă distrez alături de prietenii mei.

Este o aventură, un mod de a-ţi petrece timpul într-un mod constructiv, un mod de a explora locuri noi şi de a merge în excursii. Este frumos pentru că suntem un grup şi ne distrăm.

De asemenea învăţ cum este să fii într-un grup, o înţelegere mai bună cu prietenii ei.

Alex Condurache


Ce este cercetăşia?

Pentru mine cercetăşia înseamnă mişcare, curaj, sinceritate, ajutor, echipă, program şi educaţie. A fi cercetaş înseamnă să ai ocazia să faci lumea mai bună să înveţi lucruri noi din activităţile de aventură şi ecologie, din călătorii în lumea întreagă şi din interacţiunea cu alţi copii din alte tări.

Cercetăşia are un program bazat pe viaţa în natură, pe drumeţii şi capmuri şi cercetaşii au şansa de a se bucura de frumuseţile naturii.

Suntem gata oricând!

Dani

Patrula „Coresi”



Proba 2 – Un moment fericit

Pentru această probă ne-am mobilizat cu toţii într-o sâmbătă.

Am crezut că va fi foarte uşor să vorbim despre un moment fericit din vieţile noastre. Eram veseli, binedispuşi şi ne povesteam unii altora despre aceste întâmplări fericite din viaţa noastră.

Cu toate acestea, când am trecut la înregistrare am fost foarte emoţionaţi şi chiar ne-am mai încurcat câte puţin, dar până la urmă am reuşit să ducem cu bine la capăt proba.

Suntem o patrulă fericită!


Proba 1 – 10 fotografii

Proba care ni s-a părut la început cea mai uşoară a fost de fapt cea mai grea. A fost dificil să găsim în oraşul nostru liniştit oameni care să exprime pe feţele lor sentimentele cerute. Noroc că am găsit în biserică o ceremonie la care erau botezaţi 4 bebeluşi. Aici am făcut multe poze şi chiar am selectat câteva.

Am mai întâlnit o mireasă pe care de asemenea am pozat-o, iar la final am făcut mai multe poze cu nea’ Vasile, care la început era trist, apoi nostalgic şi vorbind cu el a devenit melancolic, iar în final arătându-ne că are bani era încântat.

Nea’ Vasile este un om sărman din Fieni care merge mai mereu cu un radio la ureche.

A fost o probă grea!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu