joi, 7 aprilie 2011

Probe - Calea Căilor - TROFEUL CELOR ŞASE CĂI - Ediţia a II-a

Dragi temerari,

Ați intrat pe ultima sută de metri în cursa pentru Trofeul celor Șase Căi! Această ultimă e aventură pură! De ce? Iată:

Mergeți la pădure cu patrula. Pregătiți-vă rucsacul ca pentru un hike de două zile cu dormit la cabană. Aveți la voi sac de dormit, izopren și ce vă luați de obicei în rucsac cu voi.

  1. Într-un document word, punctați elementele esențiale pe care fiecare membru al patrulei și patrula, ca grup, trebuie să le aibă la ei pentru un hike de două zile. (15p)

Ajunși la locul de pornire, vă avântați voinicește pe traseu. Tot luandu-vă la vorbă, uitați să urmăriți marcajul și ajungeți într-o poieniță. Nu știți încotro să o apucați.

  1. Cum vă descurcați? (10p)

Cu chiu, cu vai, găsiți drumul. Însă nu mai aveți nicio șansă să ajungeți la cabană și noaptea se apropie. Decideți să faceți un adăpost și să vă rămâneți în el peste noapte. O parte din patrulă va realiza adăpostul, alții se vor ocupa de aranjarea locului de camp.

  1. Ce aspecte trebuie avute în vedere când decideți să înnoptați într-un loc?(10p)
  2. Realizați practic adăpostul (30p). ATENȚIE! A te afla în pădure și a folosi ceea ce ai la îndemână în cazuri reale e fundamental! Orice folosire a materialelor de construcții va fi depunctată cu 10p!(în pădure nu găsești cherestea, polistiren, cartoane). De asemenea, respectați cadrul natural! Nu mergeți în spatele casei sau pe terenul de sport al școlii! Nu acolo vă veți rătăci în cazuri reale!
  3. Realizați practic un tip de vatră și aprindeți focul pentru planton. (15p)

Pe rând vă decideți să stați de planton. Una din echipe aude în jurul orei 3 a.m. zgomote ciudate dintr-un tufiș.

  1. Ce faceți? (5p)

Noaptea trece până la urmă și dimineața vă strângeți echipamentul și plecați în direcția inițială. Ajungeți cu bine la locul propus cu o seară anterioară și faceți o poză de grup în care să se vadă cât de bine v-ați simțit în cadrul Trofeului celor Șase Căi!(10p)

Atenție! Fiecare cerință trebuie însoțită de poze/ documente, după caz. La majoritatea e nevoie de descrierea a ceea ce faceți însă adăpostul și vatra trebuie exemplificate și prin poze (poze la început, în timpul lucrului și la final!). Lipsa pozelor va însemna scăderea a jumătate din punctajul aferent părții de probă!

Dacă până acum nu ați trimis jurnalul, e momentul perfect să o faceți!

Așteptăm rezultatele acestei căi până pe data de 8 mai 2011, la adresa temerari@scout.ro, cu mențiunea Calea Căilor, patrula....., CL .....

Echipa Națională de Temerari

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu