marți, 9 februarie 2010

Probe - Calea Lumii - TROFEUL CELOR ŞASE CĂI - Ediţia I

Vi se deschide penultima cale spre Trofeu. Mai puteți? Sunteți gata? Pe cai!
1. Strângeți informaţii despre al doilea război mondial și găsiți, în comunitatea voastră un veteran de război. Interesați-vă cum era viața pe front, care era atmosfera, cum l-a afectat experiența războiului. Notați trei lucruri noi pe care le-ați aflat despre război și ce vi s-a părut interesant din povestirile veteranului. La acestea, atașați o poză cu patrula și cu veteranul.
2. Închipuiți-vă ca plecați cu patrula într-o aventură de o săptămână într-o altă lume. Aveți la dispoziție resurse oricâte doriți, lumea o modelați cum vreți voi. Realizați împreună cu patrula o poveste a aventurii voastre. Ar trebui să aveți următoarele elemente (lipsa unuia dintre ele vă aduce o depunctare de 10p):
- descrierea locului
- ce personaje întâlniți
- ce se întâmplă cât stați în lumea imaginată de voi (acțiuni, întâmplări)?
Primiți bonus pentru realizarea hărții zonei și pentru desene prin care arătați la ce v-ați gândit voi, în care ilustrați lumea voastră. Demonstrați prin poze că lucrați împreună (maxim 3 poze) și cu documentul final în care să aveți relatarea aventurilor. Lăsați imaginația să zburde. Ce v-ar placea să faceți împreună cu patrula? Ce personaje vreți să întâlniți?
3. Cercetașului îi place să știe multe lucruri. Provocarea în cadrul Căii Lumii este să căutați un obicei din Asia sau din Africa, să-l descrieți și să încercați să-l ilustrați împreună cu patrula. Dovediți prin poze și un mic document cu informația. Acestea fiind spuse, vă uram succes! Vă apropiați din ce în ce mai mult de finalul celor Șase Căi. Oare cine va câștiga Trofeul? Data limită de trimitere a probelor e 23 februarie 2010 la adresa temerari@scout.ro. Nu uitați elementele cercetășești când realizați activitățile!
Echipa Națională de Temerari

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu